Yüzbinler şehitler için koştu

İlk kez 1973 yılında gündeme gelen Asya'dan Avrupa'ya koşma fikri, 1979 yılında bir grup Alman turistin girişimiyle gerçekleşirken, bu yıl 38.si düzenlenen ve eski adı “Avrasya Maratonu” olan İstanbul Maratonu Türkiye'nin en büyük kitlesel spor etkinliği olma özelliği ile de dikkat çekiyor.


Yüzbinler şehitler için koştu

Organizasyonda maraton, 15 Km ve 10 Km koşularında 25 bin çipli sporcu yarışırken, bu yıl ismi “Kahramanlar Koşusu” olarak değiştirilen halk koşusuna ise yüzbinin üzerinde vatandaşın katıldığı belirlendi. Maraton koşusunu erkeklerde Kenya asıllı Azarbeycan’lı atlet Evans Kıpligat kazanırken, kadınlarda ise varış çizgisine ilk ulaşan Kenyalı Agens Barsosio oldu. 13 Kasım’da “15 Temmuz Şehitlerimizi Anıyoruz” sloganıyla koşulan İstanbul Maratonu medyanında gündeminde üst sıralarda yer aldı.

 

Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, dünyada iki kıta arasında koşulan tek koşu olması sebebiyle ayrı bir yeri olan  İstanbul Maratonu ile ilgili yılbaşından bu yana yazılı basına 1.080 haber yansıdığı tespit edildi.