Son Eklenen Videolar

İskilip Üstünde Bir Karabulut Ağıtı
İskilip Üstünde Bir Karabulut Ağıtı
2008-06-13 13:57:02
İskilip El Sanatları ve Sanatkarları
İskilip El Sanatları ve Sanatkarları
2008-06-13 13:55:07
İskilip Şarkısı
İskilip Şarkısı
2008-06-13 11:01:43

Son Eklenen İlanlar



 
= Resimli İlan

İstatistikler

Üyeler: 823
Haberler: 1419
Bağlantılar: 0
Ziyaretçiler: 2457089

Online Üyeler

Çevrimiçi üye yok

Kimler Online

Şu anda 26 ziyaretçi çevrimiçi
Sezer "Atıf Hoca'nın mezarına başlıyoruz" PDF Yazdır E-Posta
Salı, 22 Kasım 2011
Salı, 22 Kasım 2011 | 647 defa okunmuştur.
Sample Image

 

4 Şubat 1926 tarihinde İstiklal mahkemesi kararı ile idam edilen Atıf Hoca’nın mezarı bir gardiyan tarafından sır gibi saklanmış ve mezar 2008 yılında bir gece İskilip’e getirilmişti. Mezarın İskilip’te olduğu ise 1 yıl sonra Vakit gazetesinin haberi ile ortaya çıkmıştı. Mezarın ortaya çıkmasından hemen sonra ilçe dışından İskilip’e yoğun ziyaretler başlamış bu ziyaretlerle birlikte de Atıf Hocaya anıt mezar yapılması fikri ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile SİNPAŞ GYO Yönetim kurulu Başkanı Avni Çelik’te İskilip ziyaretlerinin ardından açıklama yapmıştı.
İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezarının yapımına başlanacağını duyurdu. Sezer açıklamasında “Havaların normalleşmesi ile birlikte başlanacak olan anıt mezarı hocamızın tarihten gelen manevi hatırasına yakışır bir şekilde inşa edeceğiz. Anıt mezarı mütevazı ve anlamlı bir projeden yola çıkarak yapım aşamasına getirdik. 2010 Yılı sonlarında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduktan sonra projesi hazırlandı. Havaların ısınması ile birlikte inşaatına başlayacak olduğumuz anıt mezarı titizlikle ve hızlı bir çalışma temposu ile tamamlayacağız.’’ dedi.
Anıt mezarın, İslam felsefesine uygun, yaşanmış olan tarihi ve hazin olayı sembolize edecek bir şekilde tasarlanarak projelendirildiğinin altını çizen Sezer bu çalışma ile tarihi bir sorumluluğu yerine getirecek olmanın heyecanı içinde olduklarını beyan etti.
Atıf Hoca’nın mezarı şimdiki haliyle, köşede kalıyor. Fotoğraftaki proje uygulandığında mezarın alanın ortasına taşınması gerekecek.
+/-
Yorum yaz
Adınız:
E-posta:
 
Başlık:
 
Lütfen resimdeki güvenlik kodunu giriniz.
+/- Yorumlar
Yeni Ekle
hüseyin  - Atıf hoca   |176.55.145.xxx |2011-11-23 23:20:42
iskilip belediye başkanı numan sezer,in atıf hocanın anıt mezarı,nın yapılması
hakkındaki açıklamasını olumlu buluyorum.yalnız mezarı temenna mahallesinde
gülbaba mezarlığında yattığı için 1.temenna mahallesi 2.çatlakdere yerine atıf
hoca,nın ismi verilemezmi bu iki mahalleden birisinin ismi değişebilir
belediyemiz uygun görürse tabiiki

3.22 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Son Güncelleme ( Salı, 22 Kasım 2011 )
 

Sizde Katılın


Yazarlarımız