Facebook Gurubumuza Katılın
MHP kongresine doğru PDF Yazdır E-Posta
Cumartesi, 07 Ocak 2012
Cumartesi, 07 Ocak 2012 | 1369 defa okunmuştur.
Sample Image

Mehmet Lokum 1994 mahalli seçimlerinin umudu olarak çıktı meydanlara. İskilip çok gergin geçen seçim süreçlerini o sene son kez yaptı. Üzerine 10 yıl daha koy 2004 yılına kadar belediye başkanıydı. 1994, 1999, 2004 ve 2009 mahalli seçimlerinde 4 kez vatandaşın karşısına çıkarak oy istedi. İlk ikisinde kazandı son ikisinde kaybetti.

İktidarın dinmek bilmeyen rüzgarı karşısında en güçlü nasıl durulabilirse öyle durdu. Kaybettiği 2 seçimi de başa baş götürerek ve oyunu artırarak kaybetti. Partisini hakkıyla temsil etti. Seçimlerin bir milletvekilliği bir belediye başkanlığı sırasıyla yapıldığını göz ardı etmeden geçmişe ait sonuçlara bir bakarsanız Mehmet Lokum aday olduğunda partinin oyu artıyor genel seçimlerde düşüyor. İşte bu iniş çıkışlardaki oy farkı Mehmet Lokum’un partinin üzerinde oy potansiyeli yakaladığını ortaya koyuyor. Lokum’un kişisel oyu diğer ilçelerle veya ilçemizdeki geçmiş belediye başkanları ile de kıyaslandığında açık ara önde gözüküyor.

MHP 28 Ocak 2012’de ilçe kongresini yapacak. Süreci takip edenlerde Mehmet Lokum’un devam edip etmeyeceği belirsizliği olduğunu görüyorum. Kişisel kanaatim ilçe başkanlığını bırakacağı yönündedir. Doğal olarak aktif siyaseti bırakması için kendi açısından pek çok neden olabilir. Hasbelkader az da olsa tanıdığım bu siyasi yapının geçmiş 40 yılında direk maddi manevi katkısı bulunuyor. Binaların kirasından, dolma şenliklerindeki masraflara kadar alt alta toplanabilecek pek çok kalem sayılabilir.

Ülkücülere göre her zaman parti faktörü aday faktörünün üzerindedir. Öyle olması siyasi yapıya güç verir ve gücünü adaylarına aktarır. Bunu günümüzde Ak Parti’de görüyoruz. MHP’de ise bu durum sadece 1999 seçimleri için geçerliydi. İskilip’te 1994 seçimlerinden bu yana Mehmet Lokum faktörü inkar edilemez bir gerçektir. Tıpkı ANAP ve Özal iktidarına karşın Mustafa Çalık’ın IDP’den seçim kazanması gibi.

Bütün partilerde kendisinde adaylık potansiyeli gören, hayal kuran, rüya gören, daha iyi yapacağını düşünenlerin olması normaldir. Fakat seçimde rüzgar esmiyorsa “aynaya bakarak gördüğünüz meziyetler işe yaramaz” Eğer partiniz iktidar değilse adayınız lider olmak zorundadır. Mehmet Lokum, MHP açısından İskilip’te bir numaralı etkendir.  İlçede MHP'nin imajına yaşantısı ile aile olarakta katkı sağlamıştır. Vereceği kararda kendisi aday olmasa bile parti için hayati önem taşıyacak.

İskilip'te Mehmet Lokum'un ilçe başkanlığını bırakmasının ardından nasıl bir kadro kurulacak bizim içinde merak konusu.
Doğal olarak kongreden sonra Belediye adayı da konuşulacak.

Melih Gökçek 1948, Kadir Topbaş 1945 doğumlu. Siyasetin en parlak günlerini yaşıyorlar. 1954 doğumlu olan Mehmet Lokum aday olurmu bilemeyiz. Tekrar adaylığına sıcak bakılır. Ama kendisi sıcak bakarmı bilemiyoruz.
İskilip siyasetinin 2. büyük partisinde kongre olacak. Sonuç inşallah İskilip için hayırlı olur.

+/-
Yorum yaz
Adınız:
E-posta:
 
Başlık:
 
Lütfen resimdeki güvenlik kodunu giriniz.
+/- Yorumlar
Yeni Ekle

3.22 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Son Güncelleme ( Cumartesi, 07 Ocak 2012 )
 

Yazarlarımız