|
KOAH Haftasında sigaraya dikkat çekiliyor |
|
|
|
|
Perşembe, 17 Kasım 2011 |
Perşembe, 17 Kasım 2011 | 804 defa okunmuştur.
Dünya KOAH haftası nedeniyle İskilip Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Derya Derince Zorlu vatandaşlara solunum fonksiyon testi yaptı. Sabah saatlerinde seyyar cihaz ve ekibiyle belediye gibi toplu çalışılan yerlerde yaptığı testlerle ilçedeki solunum rahatsızlıkları konusunda çalışmalar yaptı. Bu kapsamda 100 vatandaşa uygulanan STF (solunum fonksiyon testi) ve hastaneye müracaat edenlere göre ilçede yüzde 30 oranında solunum rahatsızlığı yaşayan vatandaş olduğu tespit edildi.
Daha sonra İskilip Devlet Hastanesi eğitim salonunda sınıf öğretmenlerine ve beden eğitimi öğretmenlerine seminer verildi.
Dr. Derta Derince Zorlu yaptığı açıklamada ilçede bulunan yüzde 30'luk solunum rahatsızlığı oranının yüksekolduğunu belirtti. Sigara ve kötü kömüre bağlı olarak oluşan hava kirliliğinin KOAH ve kanser gibi akciğer rahatsızlıklarında en önemli etken olduğunu söyledi.
İskilip sigarayı bırakıyor iskilipinsesi
|
|
Son Güncelleme ( Pazartesi, 21 Kasım 2011 )
|