|
Salı, 07 Şubat 2012 |
Salı, 07 Şubat 2012 | 485 defa okunmuştur.
İskilip 1 yıldır Atıf Hoca konusunu yoğun olarak yaşıyor. Başbakanın Atıf Hoca ismini telafuz etmesinin ardından çok çeşitli çevreler Atıf Hoca ile ilgili peşpeşe açıklamalar yaptılar. Bu konuda gerçekten samimi olanlarla İskilip'linin omzundan tüfek atmaya çalışanlar kendini gösterdi. Anıt mezarın yapımı bitirilince açılışa kimler gelecek onu merak ediyorum. Başlangıçtan bugüne bir sıralama yapacak olursak, Mehmet Sılay, Ahmet Faruk İmal, Numan Sezer, Orhan Öztürk, Anıt mezar projesini gerçekleştiren İstanbul gurubu ve Zaman gazetesi. Dilipak, zaten 40 yıldır Atıf Hoca mücadelesi veriyor. Sadık Albayrak gibi.. Birde bazı dernekler... İskilip'li yalnız bırakılmaya devam edildiğini düşünüyor.
Bu konuyla ilgili yazılacak konu çok elbette ve elbette yazacağız.
Çorum hakimiyet gazetesinin yazı işleri müdürü Mustafa Demirer'de siyasilerin olmadığı tespiti yapmış.Aşağıda bunu okuyabilirsiniz.
Halk vardı, siyasiler yoktu
Özgür-Der Çorum Şubesi'nin organize ettiği Şehit İskilipli Atıf Hoca paneli, Çorumlular'ın yoğun katılımıyla gerçekleşti. 400 kişi kapasiteli Devlet Tiyatro Salonu ile merdivenler tamamen dolunca ilâve sandalyeler getirildi. Onlar da yetmeyince bazı katılımcılar konuşmacıları ayakta dinledi, bazıları da kapıdan dönmek zorunda kaldı.
Panele davetiye verilen isimler arasında bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü katılmadığı gibi, Çorum Milletvekilleri de yoktu. Salonda sadece Milletvekili Murat Yıldırım'ın Danışmanı Halit Çağdaş'ı görebildik. Çağdaş, Çorum'un yanı sıra Ankara Ulucanlar ve İskilip'te düzenlenen anma programlarına da katılmış.
Başkan Külcü, ve Milletvekili Murat Yıldırım diğer protokol üyeleri ile birlikte aynı saatlere denk gelen depremzede çocuklar için düzenlenen sünnet yemeğindeydi.
corumhakimiyet.net/Kategoriler/9/Kulis-Notlari.aspx
|
|
Son Güncelleme ( Salı, 07 Şubat 2012 )
|